Crypto-vriendelijke apps waarschuwt gebruikers om XRP-bedrijven te ‚herbeoordelen‘.

Revolut waarschuwde gebruikers dat hun XRP-fondsen „in het ergste geval“ zouden kunnen vastlopen.

Revolut, een crypto-vriendelijke handelsapplicatie, geeft naar verluidt een sterke waarschuwing aan haar klanten met betrekking tot het kopen en verkopen van XRP.

Volgens het nieuwsagentschap The Irish Times stuurde het bedrijf Fintech onlangs een bericht naar zijn klanten dat het nog steeds mogelijk was om de handel in XRP te stoppen of te beperken met weinig of geen bericht. Revolut waarschuwde de gebruikers dat hun fondsen effectief zouden kunnen vastzitten zonder de middelen om tokens te verkopen, zelfs als de prijs tot nul daalt „in een worst-case scenario“.

„Het is belangrijk dat je voortdurend je crypto-holdings opnieuw beoordeelt, met name XRP, en of je je comfortabel voelt met de bijbehorende risico’s,“ zei Revolut.

Revolut gebruikers zijn beperkt tot het handelen binnen de app en kunnen geen crypto versturen of ontvangen uit de portemonnee van derden. De firma zei dat de recente kosten van de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten liquiditeit op enkele van zijn partner cryptobeurzen konden laten vallen, omdat ze het teken van Revolut niet meer konden kopen of verkopen, waardoor Revolut niet meer in staat was om XRP te kopen of te verkopen.

Een aantal cryptobeurzen, met inbegrip van Coinbase, hebben aangekondigd dat zij de handel in XRP vanaf deze week zullen opschorten in antwoord op de SEC die gerechtelijke stappen tegen Ripple onderneemt. De commissie heeft Ripple, CEO Brad Garlinghouse en mede-oprichter Chris Larsen belast met het leiden van een ,,ongeregistreerde, aan de gang zijnde digitale activa effecten die“ in het verkopen van XRP penningen aanbieden.

Vorig jaar zag het Verenigd Koninkrijk-Gebaseerde geld app breidde zijn crypto handelsdiensten aan AustraliÓ en de Verenigde Staten uit, die naar verluidt door groeiende rente in crypto tijdens op COVID-19betrekking hebbende lockdowns worden versneld. De gebruikers van de revolutie hielden ruwweg $120 miljoen waarde van crypto in 2019 ondanks de firma die massieve verliezen rapporteert het zelfde jaar.

Op het moment van publicatie, is de prijs van XRP $0.23, die 2.6% in de laatste 24 uur is gestegen.