Twitter CEO Jack Dorsey steunt Bitcoin als beste munt voor het internet

Twitter CEO Jack Dorsey heeft gesuggereerd dat Bitcoin nog steeds de meest bruikbare en effectieve cryptocurrency voor het internet is.

In een fragment van een interview met Reuters dat eind vorige week op Twitter werd gepost, steunde Dorsey de cryptocurrency bij uitstek als de ‚meest levensvatbare inheemse internetvaluta‘.

„Ik denk dat het internet een munteenheid wil, en een inheemse munteenheid en ik denk dat Bitcoin daar tot nu toe waarschijnlijk de beste uiting van is. Ik zie dat niet veranderen gezien alle mensen die hetzelfde willen en het voor dat potentieel willen opbouwen,“ zei Dorsey.

Integratie is de sleutel

Bitcoin, de spreekwoordelijke vader van alle cryptokringen, is in de 11 jaar sinds haar oprichting in 2009 langzaam in de hoofden van miljoenen mensen doorgedrongen.

Deze geleidelijke toename is mede te danken aan het toenemende gebruik van sociale media zoals Twitter, waar miljoenen gebruikers nieuws, standpunten en meningen over elk onderwerp onder de zon kunnen delen.

Crypto Twitter is iets op zich, en deze online gemeenschap heeft een rol gespeeld in het opleiden van meer mensen over Bitcoin Up en cryptocurrencies. Dit werd aantoonbaar aangevoerd door de massale stierenloop van de cryptokringen in 2017, waarbij Bitcoin echt in de hoofden van miljoenen mensen over de hele wereld werd geduwd.

Hoewel de cryptocurrency bij uitstek een enorme prijscorrectie heeft gezien sinds het raken van die hoge pieken van $20000 per munt, zijn er in de drie jaar die sindsdien zijn verstreken grote stappen gezet door de bredere cryptocurrency gemeenschap in het creëren van betere tools, uitwisselingen en platformen.

Nu meer en meer mensen het idee van het gebruik van cryptocurrency’s warm hebben, zal de ontwikkeling van gemakkelijk te gebruiken en te begrijpen platforms en diensten de sleutel zijn tot de verdere acceptatie en het gebruik van deze zelf-soevereine digitale valuta’s.

Dit is een belangrijk onderdeel voor Dorsey, die gelooft dat het creëren van onramps voor mensen om Bitcoin naadloos te gebruiken de verdere acceptatie van de cryptocurrency zal stimuleren.

„Het is onze taak als gereedschapsmaker om dat gemakkelijk toegankelijk te maken voor mensen, om het gemakkelijk te begrijpen en vooral om het te gebruiken. Daarin leren we en leren we hoe we het voor meer mensen toegankelijk kunnen maken, waar het nuttig is en waar het niet nuttig is. Het internet is iets dat door iedereen gedragen en gebouwd wordt. Iedereen kan de koers ervan echt veranderen en Bitcoin heeft dezelfde patronen, het is gebouwd op het internet en iedereen met een geweldig idee kan er iets aan toevoegen en hoeft niet bij een bedrijf te zijn om dat te doen“.

Wat moet er verbeterd worden?

Hoewel Bitcoin miljoenen gebruikers over de hele wereld heeft aangetrokken, gelooft Dorsey dat er een paar belangrijke factoren zijn die verbeterd kunnen worden. Mensen houden van vertrouwdheid en dingen die eenvoudig te gebruiken zijn – en Dorsey gelooft dat dit de sleutel zal zijn tot het bevorderen van het gebruik van Bitcoin.

„Twee grote dingen, één is de transactietijd en de efficiëntie. Dat maakt het kosteneffectief en tijdsbesparend. En ten tweede dat het intuïtief is voor mensen, dat ze begrijpen waarom ze het zouden kunnen gebruiken en wat het is en dat ze er toegang toe hebben op een manier die vergelijkbaar is met het overhandigen van papiergeld,“ zei Dorsey.

„Dat is in principe het gemakkelijkste wat iedereen heeft meegemaakt en als je technologieën zoals kaarten of contactloze betalingen toevoegt, zie je de kracht ervan nog sneller en handiger. We moeten Bitcoin zo bouwen dat het net zo intuïtief, snel en efficiënt is als wat er vandaag de dag bestaat en natuurlijk ook verder gaat dan dat“.